Sony Xperia 10 – snygg musikmobil optimerad för underhållning

Xperia 10 är en smartphone som definitivt sticker ut från mängden. Istället för att maximera skärmstorleken har Sony valt en mindre, smidigare 6-tums skärm i 21:9 format. Skärmen har många fördelar, bland annat känns den bra även i mindre händer samtidigt som den formatmässigt passar bra för film och spel. Bildutsnittet är samma som på de flesta biografer och tillverkarna framhåller gärna möjligheterna att filma i 21:9 i 4K-format som en unik möjlighet att skapa professionellt filmat material. Telefonen är också utrustad med bildstabilisering som automatiskt minimerar störande mindre skakningar i det filmade materialet.

Att Sony med Xperia 10 riktar sig till en ung konsumentgrupp som använder mobilen för att ta del av musik, film och spel syns också på prislappen. Det är en relativt billig mobil och man får mycket valuta för pengarna. Xperia 10 erbjuds hos de flesta teleoperatörer men går också att köpa kontant. Företag som https://lendify.se/ erbjuder fördelaktiga lån som bland annat kan användas för att finansiera mobilköp. Fördelen med kontantköp är att du slipper bindningstid på ditt abonnemang, något som över tid kan vara kostnadsmässigt fördelaktigt.

Utöver skärmformatet har Xperia 10 flera intressanta och användbara funktioner:

  • Ergonomisk form Den smala modellen gör att telefonen passar de flesta händer och fickor. Designen är kantlös och modern. Det går också enkelt att minska storleken på displayen för att kunna nå alla applikationer även med en hand.
  • Ljudupplevelse Att Sony är ett företag som har sitt ursprung i ljudbranschen brukar märkas på deras mobiler och Xperia 10 är inget undantag. Mobilen spelar upp ljud med DSEE vilket ger en högupplöst och klar ljudupplevelse. Kombinera mobilen med ett par bra hörlurar eller trådlösa högtalare för att maximera musikupplevelsen.
  • Hållbarhet Touchskärmen på Xperia 10 använder Corning® Gorilla® Glass 5 vilket är ett oerhört stryktåligt och hållbart glasmaterial.
  • KameraXperia 10 har två kameror med 13 respektive 5 megapixels upplösning. Kamerorna har också en funktion som gör att bakgrunden på porträttbilder blir suddig, något som är väldigt användbart för att skapa djup och fina ljuseffekter i bilderna.
  • Multitasking Den avlånga skärmen möjliggör att applikationer körs parallellt på skärmen på samma sätt som man ofta gör på en traditionell datorskärm. Det är enkelt att gå mellan det delade skärmläget och det mer traditionella.
  • Prestanda En Qualcomm® Snapdragon™630 processorer ger mobilen tillräckligt med kraft för att klara av de flesta filmer, appar och spel som finns på marknaden.
  • Färger Xperia 10 finns tillgänglig i fyra matta färger: marinblå, silver, svart och rosa. Färgsättningen är inspirerad av nyanser som skapas när ljus möter ytor av metall.

Sammantaget är Sony Xperia 10 en kompetent mobil i det billigare segmentet. Den fokuserar på att ge användaren en bra upplevelse av ljud och bild samtidigt som den erbjuder möjligheten att skapa eget kreativt fotografiskt och filmat material. Processorkraften räcker inte riktigt till för att konkurrera med riktigt dyra mobiltelefoner, men för de flesta konsumenter som vill ha en bra mobil för att titta på film, fotografera, surfa, spela och lyssna på musik erbjuder modellen ett attraktivt och riktigt prisvärt alternativ.